Diumenge, Juliol 21st, 2013...21:19

Campionat d’Europa de Joves

Jump to Comments

Avui dia 21 de juliol s’ha acabat el Campionat d’Europa de joves que s’ha jugat a Ostrava (República Txeca) amb tres noms que han destacat per sobre de la resta.

Nina Mittelham d’Alemanya s’ha penjat 3 ors (individual, dobles i mixtes) i 1 plata (equips). La jugadora que ja havia guanyat el títol infantil individual fa dos anys ha derrotat en semifinals a la número 1, Bernadette Szocs, que havia guanyat els últims 3 campionats individuals que havia jugat (1 infantil i 2 juvenils), per un ajustat 4 a 0. En la final, Mittelham a derrotat a la croata Lea Rakovac, segona cap de sèrie, per 4 a 1.

L’infantil Tomas Polanski ha estat el gran triomfador del campionat, ja que ha aconseguit guanyar 3 ors (individual, equips i dobles) jugant a casa. El jove jugador txec, que va ser clau en la prova d’equips, ha aconseguit jugar totes les finals, i avui, en la més important, ha derrotat a Maxim Chapligyn per un contundent 4 a 0. Chapligyn ja va ser semifinalista l’any passat i aquest any s’ha hagut de conformar amb la plata.

YouTube Preview Image

L’altre nom destacat és el d’Adina Diaconu. La jugadora romanesa ha aconseguit també 3 medalles d’or en categoria infantil (individual, dobles i equips), derrotant en la final individual a la francesa Marie Migot, primera cap de sèrie i que l’any passat també va quedar subcampiona.

A part d’aquests 3 jugadors que han destacat en el campionat hi ha altres coses interessants.

En la prova d’equips, Romania es va imposar en les categories femenines. En la juvenil van derrotar en la final a Alemanya per 3 a 1 gràcies a la seva estrella, Szocs. En la infantil, Romania es va desfer en la final de França per un ajustat 3 a 2.

En nois, Itàlia va donar la gran sorpresa al desfer-se de la gran favorita França. L’equip francès havia estat el campió en les darreres 4 edicions, i tot i no poder comptar amb el seu número 1, Tristan Flore, seguien essent els favorits.

Itàlia va quedar 4a de grup en la primera fase del campionat, i tot i que l’any passat ja havien arribat a semifinals amb el mateix equip, pocs podien pensar que acabarien guanyant el campionat.

Leonardo Mutti, molt ben acompanyat d’Alessandro Baciocchi, van aconseguir imposar-se a Suècia a 1/4 i a Polònia a 1/2f per 3 a 2 i en la final van derrotar a la gran favorita per 3 a 1, aconseguint així, el primer títol per equips masculins de la seva història.

YouTube Preview Image

En equips infantils l’equip amfritió va aconseguir un títol que se’ls resistia, ja que havien aconseguit 5 subcampionats en aquesta categoria. La República Txeca es va desfer d’Eslovènia per 3 a 1.

YouTube Preview Image

S’ha de dir que Alexandre Cassin, número 1 europeu de la categoria, va ser seleccionat per a l’equip juvenil, fet que va debilitar l’equip francès, que hagués estat molt més fort.

França, que ha estat la gran dominadora dels Campionats aquests darrers anys, s’ha hagut de conformar aquest cop amb només un títol, l’individual juvenil aconseguit per Enzo Angles, que ha derrotar en la final al croat Tomislav Pucar per 4 a 0 en una de les finals més fluixes del campionat, després de guanyar 3 partits per 4 a 3 i un per 4 a 2 al llarg del campionat.

YouTube Preview Image

Bernadette Szocs, que després de l’or aconseguit en la prova d’equips en la primera fase del campionat, tenia un total de 10 medalles d’or abans de començar les proves individuals i de dobles. Szocs tenia 3 oportunitats per a superar a Vladimir Samsonov, que té el rècord d’ors en els campionats europeus de joves amb 11. Tot i que era la gran favorita per a les 3 proves, la jugadora romanesa no ha aconseguit ni tan sols arribar a cap de les finals.

Pel que fa als repartiment de medalles, els equips més destacats han estat:

Romania amb 5 ors, 1 plata i 7 bronzes, seguits per Alemanya i la República Txeca amb 3 ors i 2 plates cadascun i França amb 1 or, 3 plates i 3 bronzes. Bielorrússia té 1 or i 2 bronzes i Hongria 1 or i 1 bronze.

PD: AL youtube només hi ha videos de les proves masculines. A laola.tv es poden veure partits sencers de totes les categoria i proves.Leave a Reply